icoon van Ecobouw Handel in duurzame bouwmaterialen en isolatie
      
zoek :            

 

   home

   isolatiedeken

   eco-concept

   bio-concept

   gevelisolatie

   ramen en deuren

   passiefhuisplatform

   houtskeletbouw

 >  Algemeen

Bio-ecologische duurzame isolatiesystemen:

een derde huid die de natuur toebehoort

De laag-energie-woning is een concept van ecologisch bouwen. Door een hoge isolatiekwaliteit wordt een hoog comfortgevoel bekomen.
  • Isoleren vermindert rechtstreeks het energieverbruik
  • De produktie van isolatiematerialen gebeurt volgens een milieubewust recyclage-procedé
  • Hout en zijn afleidingen zoals cellulose-isolatie, bouwpapieren en houtvezelplaten zijn bovendien voornamelijk herwinbare grondstoffen
De combinatie van deze natuurlijke bouwmaterialen in houtskeletbouw wordt allicht de bouwwijze van de toekomst. In geval van bio-sanering en vernieuwbouw is geblazen isolatie aangewezen omdat het alle moeilijke hoeken kan bereiken.
Systematisch isoleren houdt in dat de isolatie in drie lagen wordt aangebracht:
  • Aan de buitenzijde: een winddichte en waterafstotende isolerende plaat Celit 3D (wandplaat) of Celit 4D (onderdakplaat) met een speciale waterdichtende tand- en groef-verbinding
  • Langs de binnenzijde: een gewapend bouwpapier pro clima. Deze vermijdt het overmatig ontsnappen van vochtige warme lucht doorheen de buitenhuid van het gebouw.
  • Tussenin: vormvaste cellulose-isolaties met hoge dichtheid (meer dan 50 kg/m3) zoals isofloc en HOMATHERM. Hun specifieke cellulaire structuur garandeert de nodige vochtregelende werking waardoor in de meeste toepassingen geen dampscherm vereist is. Bovendien beschermen ze uitzonderlijk goed tegen geluidshinder en doorslag van hoge zomertemperaturen.
 http://www.Ecobouw.be

    »»» Email webmaster